CULTUUR

Hieronder ziet u 5 van onze plannen op het gebied van cultuur. Wilt u de rest van onze plannen weten? Kijk dan in ons partijprogramma!

Investeren in Historisch Museum de Bevelanden

Het huidige college had het museum bijna wegbezuinigd. Gelukkig zijn inwoners massaal opgestaan om dit een halt toe te roepen! Nieuw Goes ziet graag dat er geïnvesteerd wordt in ons museum, juist om ervoor te zorgen dat het volledig toekomstbestendig is. Wij zien meer dan voldoende mogelijkheden om het museum een flinke impuls te geven.

Behoud van het gemeentearchief

Onze gemeente heeft een rijke historie waarvan een flink deel in ons gemeentearchief te vinden is. Ook voor inwoners kan een bezoek aan het archief nuttig zijn, aangezien er veel documentatie over woningen en straten te vinden is. Daarom zijn wij groot voorstander van het behoud van ons gemeentearchief.

Beschermen van onze cultuur

Nieuw Goes is trots op onze Nederlandse en Zeeuwse cultuur. Dat maakt immers tot wie wij zijn! Daarom gaan we nooit akkoord met afbraak van onze cultuur. Nieuw Goes wil deze juist beschermen.

Faciliteren van taalcursussen Zeeuws

In het verleden heeft Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland taalcursussen Zeeuws verzorgd. Wij vinden het belangrijk dat onze streektaal ook in de toekomst beschermd blijft. Daarom zouden we graag zien dat onze gemeente de komst van zo’n taalcursus faciliteert. Daarnaast zien we naast Nederlandse ook graag Zeeuwse plaatsnaamborden.

Please reload