ZORG

ECONOMIE & FINANCIËN

Hieronder ziet u 5 van onze plannen op het gebied van economie en financiën. Wilt u de rest van onze plannen weten? Kijk dan in ons partijprogramma!

Vrijheid op zondag

Of u nou een brood wilt kopen of naar de kerk wilt op zondag, die vrijheid moet er zijn! Daarom laten wij koopzondagen volledig vrij: als een ondernemer dat wil, mag hij/zij iedere zondag open zijn. Het organiseren van koopzondagen laten we dan ook over aan ondernemers zelf.

Hondenbelasting afschaffen

Op het moment betaalt u twee keer hondenbelasting! Er bestond namelijk al een hondenbelasting, die bij de onroerendezaakbelasting was gevoegd. Het huidige college heeft vervolgens nog een extra aparte hondenbelasting ingevoerd, terwijl de hondenpoepzakjes zijn wegbezuinigd. Voor ons is dit onaanvaardbaar: wij willen deze extra hondenbelasting afschaffen en de hondenpoepzakjes terugbrengen.

Verlagen parkeertarieven

Het is belangrijk dat de parkeertarieven worden verlaagd. Dit is voor veel mensen namelijk een reden om niet of minder te gaan winkelen. Door de parkeertarieven te verlagen, geven we onze binnenstad een extra impuls. Daarnaast moet parkeren in de historische binnenstad duurder zijn dan parkeren aan de rand van het centrum. Zo promoten we het gebruik van de parkeergarages.

Ganzenroute

Wat Nieuw Goes betreft komt er een moderne en aansprekende toeristische route: de Ganzenroute. Via tegeltjes in de straten leidt de Ganzenroute bezoekers langs de mooiste en meest interessante plekken die onze stad rijk is. Langs deze route komen wat ons betreft leuke informatiebordjes met interessante historische verhaaltjes. Daarnaast zien wij ook mogelijkheden voor een fietsroute via hetzelfde idee. Deze zal langs de mooie plaatsen in onze kleinere kernen lopen.

Flitsvergunningen voor ondernemers

Nieuw Goes wil voor ondernemers flitsvergunningen: over deze vergunningen wordt binnen 25% van de wettelijke termijn beslist. Hiermee brengen we extra dynamiek in onze lokale economie!

Please reload