INFRASTRUCTUUR

Hieronder ziet u 3 van onze plannen op het gebied van infrastructuur. Wilt u de rest van onze plannen weten? Kijk dan in ons partijprogramma!

Kosteloos OV voor gepensioneerden zonder rijbewijs

Cijfers over verkeersveiligheid leren ons dat bij een flink deel van de ongelukken ouderen betrokken zijn. Vaak komt dit door een verminderd reactievermogen of verminderd zicht. Daarom willen wij stimuleren dat gepensioneerden zoveel mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer. Als zij hun rijbewijs inleveren, moeten zij wat ons betreft gratis kunnen reizen met het ov.

Meer snelheidscontroles bij scholen

We merken dat er nog te vaak sprake is van snelheidsovertredingen of gevaarlijke verkeerssituaties bij scholen. Om de veiligheid van schoolgaande kinderen en hun ouders te garanderen wil Nieuw Goes hier meer controles zien.

OV voor iedereen

Voor mindervaliden en ouderen kan het soms lastig zijn om het openbaar vervoer te gebruiken. Soms kunnen zij zelfs geen gebruik maken van haltes, waardoor hun bewegingsvrijheid ernstig wordt beperkt. Daarom is ons streven om alle bushaltes geschikt te maken voor mindervalide inwoners en ouderen.

Glasvezelnetwerk

Nieuw Goes heeft als doel gesteld om de stad Goes en alle grote kernen in onze gemeente te voorzien van glasvezelverbindingen voor razendsnel internet. Hiermee krijgt onze digitale infrastructuur een grote impuls, wat goed is voor onze lokale economie!

Meer oplaadpunten voor elektrische fietsen/auto's

Goes moet met haar tijd mee gaan. Elektrische fietsen zijn in opmars en wij zien dat er momenteel nog te weinig oplaadpunten zijn. Daarom wil Nieuw Goes dat er op verschillende plekken oplaadpunten worden geïnstalleerd, zodat het ook voor inwoners en bezoekers met elektrische fietsen aantrekkelijk is om naar onze gemeente te komen. Daarnaast zien we ook graag meer oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Please reload