top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Maak kennis met: Nellie Bliek

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023Ik ben Nellie Bliek, 54 jaar, en gescheiden. Ik ben moeder van 2 volwassen zoons die uitwonend zijn. Momenteel zit ik in de bijstand en ik werk 3 ochtenden in de week op een dagbestedingsplek in Kapelle. Ik doe administratief werk wat mij voldoening geeft. Een reguliere baan zit er voor mij niet meer in. Dat is nog steeds moeilijk te accepteren, maar hier kan ik op mijn tempo en met mijn beperking toch zinvol werk doen, terwijl ik ben afgekeurd.


Ik ben bij Nieuw Goes terechtgekomen nadat ik via Facebook om hulp had gevraagd voor een bepaalde kwestie. Daarop heeft Nieuw Goes mij gevraagd om in de fractie te komen.


Ik richt mij vooral op het Sociaal Domein. Niets is mij vreemd daarin. Ik ben opgegroeid in een eenouder-bijstandsgezin. Ik heb tijdens mijn huwelijk een pleegdochter gehad en heb dus ervaring met jeugdzorg en pleegzorg. De voedselbank ken ik ook van dichtbij. Fijn dat het bestaat, maar het is moeilijk om de stap te zetten ernaar toe te gaan als het nodig is. De aanvraag van de bijstand is een crime, dit zou echt verbeterd kunnen worden. Aanvragen voor huishoudelijk hulp zijn door de bezuinigingen ook een stuk moeilijker geworden.


De voedselbank ken ik ook van dichtbij.

Ik ben 5 jaar lang ondernemer geweest in Goes. Mijn hart ligt dus ook bij de kleine ondernemer. Het is dag en nacht werken en het werk is nooit klaar. Bij een baas doe je aan het eind van de dag de deur dicht en de zorgen zijn voor de baas. Nu in coronatijd is het extra moeilijk voor ondernemers om het hoofd boven water te houden. Ik zal altijd bij de kleine ondernemer kopen omdat ik weet hoe groot de concurrentie van het internet is.


Er valt dus nog genoeg te doen in de Goese gemeenteraad!

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw Goes stapt uit de coalitie

Beste lezer, Na uitvoerig onderling beraad is de fractie van Nieuw Goes unaniem tot de conclusie gekomen dat wij per direct uit de coalitie stappen. In de navolgende alinea’s zullen wij dit besluit to

Comments


bottom of page