VEILIGHEID

Hieronder ziet u 5 van onze plannen op het gebied van veiligheid. Wilt u de rest van onze plannen weten? Kijk dan in ons partijprogramma!

Inzet wijkagenten vergroten

Wijkagenten vervullen een bijzonder positieve rol in het verbeteren van de wijk waar zij actief zijn. Daarom staat Nieuw Goes positief tegenover een vergroting van het aantal wijken waar wijkagenten actief zijn. Zo worden wijkproblemen sneller geconstateerd en opgelost. Wij willen dat de gemeente zich hierbij houdt aan de landelijke norm: 1 wijkagent per 5.000 inwoners. Deze norm wordt nog niet gehaald door onze gemeente. Tijd voor meer wijkagenten dus!

Lokfietsen

Om fietsendiefstal op bijvoorbeeld het station tegen te gaan, is Nieuw Goes groot voorstander van lokfietsen. Dit zijn fietsen met een gps-zender die door de politie worden geplaatst op plekken waar veel diefstal plaatsvindt. Pakt een fietsendief deze mee, dan zit de politie ze meteen op de hielen!

Extra politie uitgaansgebieden

Het uitgaansgebied bij de Grote Markt wordt wat Nieuw Goes betreft nog veiliger. Zo komen er tijdens uitgaansuren meer controles op harddrugs. Ook komt er een horeca- en gebiedsverbod voor veelvuldige overlastplegers. Daarnaast willen wij het cameratoezicht bij uitgaansgelegenheden verbeteren, zodat overlastgevers makkelijker herkend kunnen worden.

Transparantie over giftreinen

Als gemeente moeten we de veiligheid van onze inwoners altijd op plaats één zetten. Daarom wil Nieuw Goes dat onze gemeente openheid eist van het Ministerie voor Milieu en Infrastructuur over de inhoud van de giftreinen die door onze gemeente rijden. Zo zorgen we ervoor dat de gemeente en alle veiligheidsdiensten altijd op de hoogte zijn en daardoor effectief kunnen optreden in het geval van een ongeluk.

Wietteelt gelegaliseerd & gereguleerd

Coffeeshops worden verplicht om wiet in te kopen bij gecertificeerde bedrijven. De gemeente ziet vervolgens toe op handhaving van kwaliteit via deze certificering. Op verkochte wiet wordt daarnaast een gemeentelijke belasting geheven. Een deel van deze inkomsten kan worden ingezet voor verslavingspreventie en politie-inzet tegen drugscriminaliteit. De gebruiker wordt beter beschermd, doordat deze legale wiet gecontroleerd is op schadelijke middelen en het THC-gehalte. Daarom zij we voorstander van deelname aan de proef van de landelijke overheid voor gereguleerde wietteelt.

Please reload