ZORG & WELZIJN

Hieronder ziet u 5 van onze plannen op het gebied van zorg & welzijn. Wilt u de rest van onze plannen weten? Kijk dan in ons partijprogramma!

Collectieve zorgpolis

In onze gemeente wonen ongeveer 38.000 inwoners. Dat kunnen we gebruiken bij het onderhandelen met zorgverzekeraars! Bij een collectieve zorgpolis stelt de gemeente een zorgpakket samen, waarna zorgverzekeraars met elkaar concurreren om een jaar lang het alleenrecht te hebben om dit pakket te mogen aanbieden aan de inwoners van onze gemeente. Dit bespaart u flink wat geld, terwijl u nog steeds de vrijheid heeft om een ander pakket te kiezen. Kracht in eendracht!

Versimpelen zorgprocedures

Wachtlijsten bij de (jeugd)zorg moeten verkort worden en de communicatie moet versimpeld worden. Procedures moeten hierbij gelijk worden getrokken. Daarom wil Nieuw Goes één centraal loket inrichten waar inwoners die zorg nodig hebben terecht kunnen. Zo wordt u niet meer van het kastje naar de muur gestuurd. Daarnaast willen we graag minder papierwerk voor mensen die als huishoudelijke hulp werken. Zo blijft er meer tijd over voor het echte werk!

Steun in de rug voor mantelzorgers

Nieuw Goes wil mantelzorgers een kosteloze parkeervergunning bij hun zorglocatie geven. Zo wordt het hen wat makkelijker gemaakt om hun belangrijke werk uit te kunnen voeren. Daarnaast willen we via een urgentieverklaring ervoor zorgen dat mantelzorgers snel een huurwoning kunnen krijgen in de buurt van de persoon waar zij mantelzorg aan verlenen.

Kinderen moeten kind kunnen zijn

Om te voorkomen dat er te veel beroep wordt gedaan op kinderen als mantelzorger, wil Nieuw Goes dat bij de indicatiestelling voor hulp in het huishouden de aanwezigheid van een kind of jongere niet meetelt. Zo zorgen we ervoor dat kinderen kind kunnen zijn, in plaats van fulltime mantelzorger.

Activiteiten voor ouderen ondersteunen

Veel ouderen ondervinden mentale klachten, waaronder depressie, doordat zij het idee hebben dat hun leven geen zin meer heeft. Een flinke groep ouderen mist namelijk plezier in hun leven, terwijl er genoeg gezellige en leuke activiteiten kunnen worden georganiseerd! Nieuw Goes wil daarom organisaties die activiteiten voor ouderen organiseren ondersteunen. Zo zullen wij hen organisatorisch helpen. Zo wordt het welzijn van deze belangrijke groep inwoners verzekerd!

Please reload