top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Laat de Griffioen haar vleugels weer spreiden!

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019


Ook Nieuw Goes is woensdagavond aanwezig geweest bij de inloopbijeenkomst voor de Griffioen. Het is prachtig om te zien dat er zoveel inwoners zijn die willen knokken voor het behoud van het dorpshuis! Verschillende inwoners hebben vol passie gesproken en laten zien dat De Griffioen springlevend is, ondanks de pogingen van de gemeente om deze toespraken af te kappen onder het mom van ‘we hebben maar een uur.’

Het is niets minder dan schandalig hoe de gemeente het proces voorafgaand aan deze beslissing ‘democratisch’ durft te noemen. Een enquête de deur uit doen en slechts 88 respondenten ontvangen is allesbehalve representatief voor een dorp met meer dan 2000 inwoners! Daarnaast zijn de personen die het meest te maken hebben met de Griffioen, zoals de beheerster van het dorpshuis, door wethouder Meeuwisse nooit betrokken geweest bij het proces. Sterker nog: er is überhaupt niets gecommuniceerd. Als er nog bewijs nodig was voor wat wij ‘oude politiek’ noemen, dan is dat hierbij geleverd!

De VVD-wethouder heeft de toezegging gedaan dat ze “gaat overwegen” om opnieuw naar het besluit te kijken, als de inwoners van Wolphaartsdijk met een goed plan komen ter behoud van De Griffioen. Hoewel het mooi is dat het de inwoners is gelukt om een opening in het besluit te creëren, zijn het woorden met veel haken en ogen. Want wanneer is er bijvoorbeeld sprake van een goed plan? Wij als Nieuw Goes zullen de ontwikkelingen daarom scherp in de gaten houden!

Merkt u dat de gemeente niet serieus omgaat met de inwoners van Wolphaartsdijk? Vinden er misstanden plaats waarover u aan de bel wilt trekken? Aarzel dan niet om ons te contacteren via ons burgerplatform: https://www.nieuwgoes.org/burgerplatform.

Ten slotte roepen wij iedereen op om de petitie ter behoud van De Griffioen te ondertekenen: https://www.petities24.com/behoud_dorpshuis_de_griffioen

De strijd voor het behoud van De Griffioen is namelijk nog niet over, die is pas begonnen!

 


bottom of page