top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

NG op bezoek bij de voedselbank


Afgelopen vrijdag is NG vriendelijk ontvangen bij de voedselbank door de heer Colijn (voorzitter voedselbank). Hij heeft ons uitgebreid rondgeleid bij de nieuwe locatie van de voedselbank, terwijl hij ons volop heeft verteld over deze belangrijke armoedevoorziening. Het is mooi om te horen dat er momenteel heel veel goed gaat!

De voedselbank in Goes is de enige in de Bevelanden en is dus een belangrijke kernlocatie. Helaas neemt het aantal mensen toe wat noodgedwongen gebruik moet maken van de voedselbank, een ontwikkeling die zorgen baart. Veel klanten komen uit de schuldsanering, waarvan een flink deel slachtoffer is van het 'toeslagencircus'. Schulden bouwen steeds verder op, zonder dat er uitzicht is op een oplossing. Een erg moeilijke situatie om jezelf uit te ontworstelen! Gelukkig regelt de gemeente hiervoor trajecten, vaak met succes.

Tegelijkertijd zijn er ook nog verbeterpunten besproken waar wij ons als Nieuw Goes op kunnen focussen. Wij gaan hier de aankomende tijd dan ook zeker mee aan de slag!

We dragen de voedselbank een warm hart toe, en namens Nieuw Goes: bedankt vrijwilligers dat jullie er al jaren voor zorgen dat de meest kwetsbare groep inwoners een veilige haven kent!

 


bottom of page