top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Vrijheid op zondag

Bijgewerkt op: 26 apr. 2019


NG wil graag volledige vrijheid op zondag: iedereen moet zelf kunnen bepalen wat diegene doet op deze laatste dag van de week. Ondernemers moeten dus open kunnen zijn zonder in de problemen te komen. Helaas zijn er in het verleden wél ondernemers in de knel geraakt door regels over zondagsrust. Zoals ‘In de Bakkerij’ die verplicht gesloten moest zijn op zondag. Gelukkig is er voor hen uiteindelijk een oplossing gevonden, maar ondernemersvriendelijk is het niet te noemen. Ook de Dancetour die vandaag plaatsvindt in hartje Goes kwam een tijdje terug in de problemen. De reden: het vindt plaats op zondag.

De zondag is geen bezit van een groep, maar is een dag van ons allemaal. Daarom zou het vreemd zijn om iedereen te verplichten zich aan de zondagsrust te houden. In plaats daarvan vindt Nieuw Goes dat iedereen elkaar de vrijheid moet gunnen om op zondag te doen en laten wat diegene wil. Als dat betekent naar de kerk gaan: die vrijheid wordt je gegeven. Maar als iemand graag een heerlijk versgebakken brood wil halen bij de bakker, dan moet die vrijheid er ook zijn!bottom of page