top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

NG op bezoek bij NP Oosterschelde


Het team van Nieuw Goes is op werkbezoek geweest bij Nationaal Park Oosterschelde om te spreken over de toekomst van dit unieke natuurpark met directeur Siebe Kramer en coördinator Wilco Jacobusse.

Het was bijzonder interessant om uitgebreid te kunnen spreken over het grootste nationale park van Nederland, waarvan een deel ook binnen de gemeente Goes valt.

Het mooie nieuws is dat er weinig vervuiling bestaat binnen de Oosterschelde. Hierdoor is de waterkwaliteit prima. Een probleem is echter wel de overbegrazing onder water door de exotische Japanse oesters. Daarnaast zijn er problemen met de zandplaten: ieder jaar slinken deze met vele hectaren, wat een bedreiging vormt voor bijvoorbeeld zeehonden. Dit zijn belangrijke ecologische problemen die wij graag willen helpen oplossen!

Ten slotte hebben we uitvoerig kunnen spreken over de kansen die de Oosterschelde biedt voor de toeristische en recreatieve sector in Goes. In zijn totaliteit een bijzonder geslaagd werkbezoek!bottom of page