top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Records op koopzondag, maar niet in Goes

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019


Deze week werd duidelijk dat de gemeente onze Goese winkeliers heeft gewaarschuwd niet open te gaan op de afgelopen zondag. Er zou een boete van maar liefst 20.500 euro op de mat vallen als een winkelier toch zou besluiten om de deuren te openen.

Nieuw Goes is het absoluut niet eens met deze werkwijze. Wij vinden dat onze winkeliers zelf mogen bepalen of zij hun winkel willen openen op zondag. De hardwerkende Goese ondernemers, die moeten overleven in een zeer concurrerende wereld, een zeer hoge boete in het vooruitzicht stellen als ze open gaan op zondag is een slechte zaak voor onze winkelstad. Nu blijkt ook nog eens dat de afgelopen koopzondag in de rest van Nederland een geweldig succes is geweest. Zo is er een record aan pinbetalingen gevestigd. Waar er op een ‘normale’ zondag gemiddeld 5,6 miljoen pintransacties zijn, werd er ruim 8 miljoen keer gepind. In veel binnensteden was het hartstikke druk en gezellig. Van de 380 gemeenten in Nederland, mochten in 330 gemeenten de winkels open. In 20 van die 330 gemeenten hadden alleen de supermarkten toestemming om hun deuren te open. Een van die 20 gemeenten is dus de gemeente Goes. Afgelopen zondag had een prachtige dag kunnen zijn voor onze ondernemers en winkeliers in de prachtige Goese binnenstad, maar dat werd hen niet gegund door de huidige coalitie. Stem op 21 maart 2018 NG, zodat winkeliers zelf mogen bepalen of zij op zondag hun deuren willen openen!bottom of page