top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Nellie's Blik: op bezoek bij de nieuwjaarsreceptieHierbij aflevering 4: Nellie op bezoek bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Goes

Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Goes, iedereen was op dinsdag 2 januari welkom vanaf 16.30 tot 19.00 uur in het Stadhuis op de Grote Markt. Elke inwoner mocht gelukkig nieuwjaar komen wensen. Omdat niemand binnen Nieuw Goes in de gelegenheid was om te komen op die tijd, neem ik de beslissing zelf te gaan. Zo kon ik als vertegenwoordiger van Nieuw Goes mijn gezicht laten zien. Op de fiets door de regen, maar ik kom redelijk goed aan. In de hal, waar ik ooit op de foto ging tijdens mijn huwelijk, staan 2 heren de mensen te ontvangen. Tja, terwijl ik me uit mijn jas, das, handschoenen wurm, kijken zij toe. Geen idee wat ze daar verder doen, maar het voelt wel een beetje ongemakkelijk, zeker als mijn tas achter mijn

capuchon blijft haken, omdat ik die op had voor de regen en binnen af had gedaan.

Ik loop het trapje op, de trouwzaal in, waar ik in 1988 ben getrouwd. Er komen heel wat herinneringen bovendrijven. Het is al aardig vol, maar ik herken vooral mensen uit de raadszaal. Gelukkig begint wethouder Van der Reest een praatje met me, want ik denk, hoe ga ik dat doen, tussen al die mensen die elkaar al veel langer kennen. Maar de wethouder heeft mijn inleiding van mijn column gelezen en zegt onder de indruk te zijn geweest van mijn openheid. Terwijl er voor mijn gevoel niet veel in staat, alleen de grove lijnen. Maar we hebben een goed gesprek. Ook over wat hij in voorgaande jaren zo heeft gedaan.

Er komt nog iemand bij staan die ik ken van een persoonlijke kwestie en gedrieën staan we gezellig te kletsen. Om 17 uur houdt burgemeester Klitsie zijn toespraak. Er zitten grappige anekdotes in en de toespraak is bondig en interessant om naar te luisteren. Er worden dienbladen met diverse drankjes (niet-alcoholisch en wijn) geserveerd en lekkere hapjes. Ik neem er wat van, want tegen deze tijd van de middag gaat dat er best wel in.

Dan zie ik geen mensen meer met wie ik een gesprek zou kunnen voeren. Ik heb mijn gezicht laten zien, heb een gesprek gevoerd met 2 mensen, wat gegeten en gedronken, mijn bezoek is volbracht. Voordat het ongemakkelijk wordt, ga ik naar huis.

Ik hoop dat er echt wat burgers zijn geweest, anders was het een leuk feestje voor de ambtenaren van de gemeente.


bottom of page