top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Nellie's Blik: Samen koken in het ErasmusparkOns fractielid Nellie Bliek zal bij diverse personen en organisaties meelopen, die zich op wat voor manier dan ook positief inzetten voor de maatschappij. In de rubriek 'Nellie's Blik' zal Nellie haar blik hier op geven.

Hierbij aflevering 5: Samen koken in het Erasmuspark

Gezond koken in de wijk


Joan Koning was er van de SVRZ, zij leidt het proces in goede banen indien nodig.

Kenneth en Marcia waren deze keer aan de beurt om een menu samen te stellen en boodschappen te doen. Iedereen die wat kan doen helpt mee met de voorbereiding. Wat meer tijd kost wordt alvast thuis voorbereid. Ik was van harte welkom en heb me ook heel welkom gevoeld. We hebben heerlijk gegeten, kruising van Indonesisch en Surinaams eten, een verrassing, zoals Kenneth het noemt. En dat was het! Kenneth nodigde me vrijwel meteen uit voor een mosselmaaltijd van Stichting Variant.


Stichting Variant Goes wil de verschillende culturen bij elkaar brengen en houden. Goed doel vind ik en ik neem de uitnodiging van harte aan. Kenneth kookt ook nog met 2 groepen van het Gors , 2 maal per maand. De ene groep op de maandagavond en de andere groep op de woensdagavond, vrijwillig! Kijk ook eens op https://www.variantgoes.nl.

Ik zou Kenneth dan ook graag een Ganzenveer geven.

Het samen koken is in het leven geroepen door het SMWO en SVRZ, waarbij Gezond Koken het thema was. De bedoeling was om verschillende mensen een gezellige gezonde maaltijd te laten nuttigen. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, afkomst, wat dan ook. Er waren wat oudere dames bij van uit het Erasmuspark, maar ook van buiten het Erasmuspark. Ook ikzelf werd voor de volgende maand weer van harte uitgenodigd. De kosten van de boodschappen worden gedeeld door de hoeveelheid aan mensen die deelnemen. In dit geval was het 4 euro per persoon en we waren met 14 mensen. Eén keer per maand is dat goed op te brengen, zelfs voor mezelf, in de bijstand zittende. En dat voor een 3-gangenmenu! Waar krijg je dat nog voor die prijs?

De mensen die aanwezig waren voor de eerste keer komen zeker nog een keer terug. Het project loopt nu een jaar en het is moeilijk om eenzame mensen over die drempel te krijgen. Maar eenmaal over die drempel heen, is het gewoon supergezellig en erg lekker! En dat geldt eigenlijk ook voor mezelf. Ik ging vanwege Nellie’s Blik, maar tegelijkertijd werd ik welkom geheten voor wie ik ben.bottom of page