top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Nellie's Blik: Stichting Variant GoesOns fractielid Nellie Bliek loopt bij diverse personen en organisaties mee, die zich op wat voor manier dan ook positief inzetten voor de

maatschappij. In de rubriek 'Nellie's Blik' geeft Nellie haar blik hierop.

Hierbij aflevering 7: Stichting Variant Goes

Via het etentje van “Gezond koken in de wijk” ben ik uitgenodigd op de mosselavond van Stichting Variant Goes op vrijdagavond 25 januari 2018 in De Spinne (Goese Polder). Stichting Variant Goes brengt door middel van diverse activiteiten mensen met verschillende culturele achtergronden samen. Je leert elkaar kennen en daardoor komt er meer begrip over en weer voor de ander. Ook de activiteiten kennen een grote variatie, van samen koken in “Multicultureel eten” tot en met “Kleurrijk Goes” op de Grote Markt.


De mosselavond begint om 18.00 uur en we wachten nog even op een gezelschap dat uit Rotterdam moet komen. Ondertussen worden we voorgesteld aan onze tafelgastheer Ibrahim uit Syrië. Ibrahim is nu 2,5 jaar in Nederland en spreekt al behoorlijk goed Nederlands. Hij is, zo vertelt hij ons, docent Engels en mag sinds kort als stagiair werken op het Pontes College. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen. We (ik heb 2 vriendinnen meegenomen) hebben best veel vragen mogen stellen en Ibrahim heeft ze keurig beantwoord. Zijn huis in Syrië staat er nog, maar de huizen van zijn buren liggen in puin en zijn huis heeft schade opgelopen. Teruggaan is voorlopig geen optie, omdat het de ene week veilig “lijkt”, en de andere week er weer gevochten wordt. Het is schijnveiligheid. Hij heeft geen familie hier, behalve zijn gezin. Daarnaast geeft hij trainingen bij de GGD over gezondheid en voeding. Deze trainingen geeft hij ook aan statushouders. De mosselen en de frietjes waren lekker, we waren in goed gezelschap en hebben weer heel wat geleerd deze avond. We hadden een uitstekende gastheer aan Ibrahim.


Tevens ben ik van plan zeker meer avonden of activiteiten te bezoeken van Stichting Variant Goes. Kijkt u voor meer informatie op www.variantgoes.nl en wellicht mogen we we u ook een keertje begroeten op één van de activiteiten van Stichting Variant Goes.

Nieuw Goes vindt dat nieuwkomers vlot en goed dienen te integreren, zodat zij zo snel mogelijk mee kunnen draaien in onze maatschappij. Ibrahim is hier een perfect voorbeeld van. Daarnaast bedank ik Ibrahim voor zijn goede gastheerschap.

Omdat ik vind dat Stichting Variant Goes veel goed werk verricht en veel activiteiten organiseert om mensen met verschillende culturele achtergronden bij elkaar te brengen, wil ik ook hen een Ganzenveer geven.

Nellie Bliekbottom of page