top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Hoe zit het met Diftar?

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019Een paar weken geleden hebben we vragen ingediend over Diftar. Bij inwoners leven namelijk behoorlijke zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de flink grotere 240 liter bakken in plaats van de 140 liter bakken van voorheen. De antwoorden op onze vragen zijn binnen!

Het college noemt de verschillen tussen een 240 liter en 140 liter rolcontainer ‘minimaal’. Daarnaast zouden deze grotere bakken geen problemen opleveren voor kwetsbare inwoners. Iets wat wij sterk betwijfelen. Uit de beantwoording van onze vragen blijkt namelijk dat er al enkele dringende gevallen zijn geweest waarbij de gemeente een kleinere container heeft moeten regelen.

Het college wil geen lager tarief voor kwetsbare inwoners die een 140 liter container nodig hebben. Want, zo stelt het college, de inzamelkosten liggen hoger en het zou niet aansluiten op “de Zeeuwse standaard en inrichting van Sabewa.” Hierbij gaat het college volledig voorbij aan het menselijke aspect. Namelijk dat deze kwetsbare inwoners worden afgestraft voor iets waar zij geen invloed op hebben. Wat Nieuw Goes betreft is dit beleid niet eerlijk of rechtvaardig.

Onze vraag over sluikstort krijgt het volgende antwoord: “Wij zullen de subsidie voor zwerfvuil inzetten op gerichte opruimacties, monitoring, handhaving en voorlichting en educatie op het gebied van afvalscheiding en zwerfvuil.” De gemeente is er dus gelukkig mee bezig, maar mocht u toch last hebben van zwerfvuil: laat het ons zeker weten!


Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw Goes stapt uit de coalitie

Beste lezer, Na uitvoerig onderling beraad is de fractie van Nieuw Goes unaniem tot de conclusie gekomen dat wij per direct uit de coalitie stappen. In de navolgende alinea’s zullen wij dit besluit to

bottom of page