top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Nellie's Blik: Burendag 2018Zoals velen misschien al wel weten ben ik alleenstaand, en alleen ergens op afstappen valt niet altijd mee. Burendag is een mooi moment om elkaar beter te leren kennen, en juist eens wel ergens alleen op af te stappen.

Ik was uitgenodigd voor een burendagactiviteit in de Goese Polder. Deze activiteit begon om half zes in de avond in de Erasmusflat, en bestond uit een gezellig samenzijn in de vorm van samen eten van een buffet. Dit buffet was samengesteld door koks van diverse culturen. Omdat ik er al wat mensen ken was het net wat makkelijker voor mij om aan te schuiven. Het was ook leuk om mensen uit een andere buurt dan waar ik woon te ontmoeten.


Er waren Poolse, Indische, Syrische, Turkse en Surinaamse gerechten. Allemaal even lekker. In totaal waren er, naar schatting, zo’n honderd personen. Al met al dus een zeer geslaagde activiteit met de regen van die dag. Ik heb erg genoten van het eten en van de gezelligheid van de gasten.Maar wat is Burendag nou eigenlijk? Burendag is een jaarlijks terugkerend feest wat je samen met je buren en de buurt viert op de 4e zaterdag in september. In 2018 vierden we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Hiervoor kunt u een bijdrage aanvragen. Burendag is namelijk een initiatief van Het Oranjefonds. Meer weten? Kijk dan zeker eens op www.burendag.nl

Er waren een heleboel activiteiten waar je op Burendag aan kon meedoen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Fietsen om calorieën te verbranden bij De Wissel.

  • Gezellig eten, drinken en kletsen met de buren.

  • Workshop koorzingen,

  • Gezellige markt in woonzorgcentrum Rehoboth.

  • Het opfleuren van de Bergweg met kraampjes, plaatsen van bankjes enz.

  • Gezellig samenzijn in en om de Horst.

  • Een Open Podium van Burendag.

  • Elkaar ontmoeten bij oudhollandse spellen.

  • Tienkamp op ‘t Goese Diep.

Er was dus een heleboel te doen in Goes! Hopelijk was het voor iedereen een groot succes!

Nellie Bliek


bottom of page