top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Meedenkers voor jou

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019Nieuw Goes heeft het college gevraagd om te onderzoeken of ‘meitinkers’ (meedenkers) ook aan de slag kunnen in onze gemeente, net als in Heerenveen. Dit zijn mensen uit jouw wijk die je meteen helpen met hulp- en zorgvragen, zonder administratieve rompslomp. Zij denken dus met je mee!

Heb je bijvoorbeeld vragen over wonen, welzijn en zorg, dan kun je terecht bij een meitinker. In Heerenveen heeft iedere wijk en ieder dorp een vaste meitinker. Deze zoekt samen met jou naar een oplossing. Kun je het probleem zelf oplossen, bijvoorbeeld met familie of buren? Dan helpt de meitinker je daarbij. Maar de meitinker kan ook zelf een oplossing regelen bij de gemeente, als dat nodig is. Hierdoor is de tevredenheid van inwoners over zorg en hulpverlening in Heerenveen veel hoger dan in de rest van Nederland. Een hele goede actie!


bottom of page