top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Muzikanten in leegstaande panden?

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019


Een paar weken geleden hebben we aan onze volgers op Facebook gevraagd waar Nieuw Goes zich extra op moet focussen in 2019. Een van onze volgers kwam toen met een interessant idee.

Er zijn namelijk veel leegstaande panden in de binnenstad waar momenteel weinig tot niets mee gebeurt. Zou het niet nuttiger zijn om deze tijdelijk beschikbaar te stellen voor muzikanten (of amateurkunstenaars) als oefenruimte? Dan hebben muzikanten een goedkope oefenruimte, en de eigenaar kan een centje verdienen aan een pand wat anders leeg staat. Dat klinkt als een mooie win-win situatie!

Zo’n idee is het onderzoeken dan ook meer dan waard. Daarom hebben we bij de gemeente officieel de vraag ingediend of dit juridisch mogelijk is, en of de gemeente dit plan graag zou willen faciliteren door bijvoorbeeld in gesprek te gaan met eigenaren van leegstaande panden. We zijn erg benieuwd naar de mogelijkheden!bottom of page