top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Nieuw Goes in actie voor LHBT+

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019- Het aantal zelfmoordpogingen onder LHBT-inwoners is 4 keer hoger dan gemiddeld. - Homohaat onder Zeeuwse jongeren komt veel vaker voor dan gemiddeld in Nederland. - Een flinke groep homoseksuele ouderen moet in het verzorgingstehuis terug de kast in.

Drie heftige feiten die laten zien dat er meer dan genoeg problemen zijn op het gebied van LHBT-acceptatie. Voor Nieuw Goes reden om afgelopen donderdag een motie in te dienen voor een actieplan, zodat deze problemen kunnen worden opgelost.

Momenteel loopt er een samenwerkingsproject binnen verschillende Zeeuwse gemeenten om de situatie voor LHBT’ers te verbeteren. Dat is een goede zaak! Tegelijkertijd zijn er terreinen waar dit project niet in voorziet. Met een Goes LHBT-actieplan kunnen we dit dus mooi aanvullen.

In het actieplan zien we bijvoorbeeld graag een grote inzet om zorginstellingen LHBT-vriendelijk te maken, een uitgebreide samenwerking met het Tejo-huis om problemen bij homoseksuele jongeren sneller te signaleren, en een gemeentelijk aanspreekpunt voor LHBT’ers.

De SP en PvdA hebben de motie mede ingediend en gesteund. Tijdens de raadsvergadering kreeg de motie ook nog steun van de Partij voor Goes, wat helaas niet voldoende is om aangenomen te worden. CDA, SGP/CU, VVD, D66 en GroenLinks stemden namelijk tegen. We vinden het bijzonder teleurstellend dat er dus geen actieplan komt.


bottom of page