top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Afname Aantal Agenten


Politie Nederland / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Nieuw Goes heeft recent vragen gesteld aan het College over de afname van het aantal agenten in onze regio. Zo hebben we o.a. gevraagd in hoeverre de noodhulp in onze gemeente onder druk staat door deze afname. Ook hebben we voorgesteld om extra te investeren in boa’s, aangezien die de politie kunnen ondersteunen en de boa’s te maken hebben met onderbezetting.


De aanleiding voor het stellen van onze vragen was het mediabericht dat de politieregio Zeeland West-Brabant zal krimpen met 40 tot 50 agenten. De grote steden zouden de regio’s leegtrekken. Volgens de burgemeester van Gouda zou daar zelfs de noodhulp soms onder druk staan.

De politieregio Zeeland West-Brabant zal krimpen met 40 tot 50 agenten.

Goes is een aantrekkelijke centrumgemeente, maar volgens de Goese coffeeshophouders is er sprake van toegenomen straathandel in drugs. Daarnaast hebben we als Goes het enige psychiatrische ziekenhuis van Zeeland. Genoeg redenen om als Goes te blijven lobbyen voor voldoende agenten binnen onze gemeente.


Het College antwoordt op onze vragen dat de inkrimping voor Goes beperkt is, en dat het College zich op dit moment geen zorgen maakt over het waarborgen van de noodhulp. Het College antwoordt verder dat het wél kan gebeuren dat bij evenementen minder politie aanwezig is. Wat Nieuw Goes betreft blijven we als gemeente inzetten op voldoende agenten, om zo de veiligheid van inwoners te blijven waarborgen. Mochten we signalen krijgen dat de politie haar taken niet goed kan uitvoeren, bijvoorbeeld door onderbezetting, dan komen wij meteen in actie!


Wilt u onze vragen lezen? Klik dan hieronder op het bestand:

Schriftelijke Vragen Teruglopend Aantal Agenten
.pdf
Download PDF • 200KB

Comments


bottom of page