top of page

Asielcrisis: Noodopvang Zeelandhallen


Afbeelding: Directie Voorlichting | Flickr

De noodopvang in de Zeelandhallen is met een jaar verlengd. Voor Nieuw Goes is het erg belangrijk dat er géén asielzoekers uit veilige landen en overlastgevers worden opgevangen, en dat de leefomstandigheden in de noodopvang worden verbeterd. Dit is ook door de gemeente afgesproken met het COA. De noodopvang moet er zijn voor mensen die echt in nood zitten. Daarnaast moeten ook andere gemeenten in actie komen, zoals ook in het coalitieakkoord staat.

De noodopvang moet er zijn voor mensen die echt in nood zitten

Fractievoorzitter Vincent Mareels: “Vanwege de asielcrisis zijn we genoodzaakt om de noodopvang in de Zeelandhallen te verlengen. We willen namelijk echt voorkomen dat mensen buiten moeten slapen. De asielinstroom in Nederland is echter niet houdbaar, kijk bijvoorbeeld naar wat er in Ter Apel gebeurt. Er moet landelijk een (tijdelijke) asielstop komen, want deze instroom legt een te grote druk op onze samenleving. Ons land kan dit niet aan. Denk bijvoorbeeld alleen al aan huisvesting, de wachtlijsten voor sociale huurwoningen en de inburgering. Ik maak mij hier grote zorgen over.”


Er moet landelijk een (tijdelijke) asielstop komen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw Goes stapt uit de coalitie

Beste lezer, Na uitvoerig onderling beraad is de fractie van Nieuw Goes unaniem tot de conclusie gekomen dat wij per direct uit de coalitie stappen. In de navolgende alinea’s zullen wij dit besluit to

Comments


bottom of page