top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

De Raad is het Bos IngestuurdDe Gemeente Goes moet nooit meer voor ondernemer spelen. Dat is wat ons betreft de belangrijkste les van het Tropisch Bos. Zo weet het bos bijvoorbeeld maar 10% van de verwachte jaarlijkse bezoekers te trekken, en is het tot zover nooit winstgevend geweest. Inwoners hebben recht op een toekomstbestendige oplossing, zeker omdat het hele project al veel belastinggeld heeft gekost. Hierover gaan we binnenkort rond de tafel zitten.


Bij de besluitvorming over het Tropisch Bos is daarnaast nog iets anders gebeurd: de gemeenteraad is het spreekwoordelijke bos ingestuurd.


Uit het onderzoek van Berenschot blijkt namelijk dat de informatie vanuit het toenmalige College zeer beperkt was. Risico’s van het Tropisch Bos werden niet allemaal benoemd of werden verstopt in bijlagen. Ook was er geen marktonderzoek gedaan, ondanks dat dit meerdere keren was aangeraden. Hierdoor was het raadsvoorstel, op basis waarvan de gemeenteraad een besluit nam, veel te rooskleurig. Nieuw Goes vindt dit volstrekt onacceptabel: de gemeenteraad moet kunnen vertrouwen op de informatie vanuit het College.


Volgens het onderzoek van Berenschot is er daarnaast een te vriendschappelijke sfeer binnen de Goese politiek, waardoor de toenmalige gemeenteraad onvoldoende kritisch is geweest richting het College. Op dat moment zat Nieuw Goes nog niet in de raad: NG is constructief kritisch en durft ook tegen de stroom in te gaan.


De wethouder die voor het Tropisch Bos verantwoordelijk was (De Bat) is inmiddels gedeputeerde bij de Provincie Zeeland. Hij wil niet reageren, maar verwijst simpelweg door naar het huidige College. Daar gaan wij het niet bij laten zitten. Hierover hoort u binnenkort meer.


Lees meer over deze kwestie via: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/116188/Harde-en-peperdure-les-Goes-moet-nooit-meer-voor-ondernemer-spelen

bottom of page