top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Eén tegen Eenzaamheid

Bijgewerkt op: 1 mrt. 2022

Het is iets wat iedereen kan overkomen.

Toch bestaat er een taboe op eenzaamheid. Uit schaamte willen veel mensen hier liever niet over praten. De cijfers over eenzaamheid uit de gemeente Goes zijn echter zorgwekkend:

  • De helft van de inwoners > 19 jaar voelt zich eenzaam.

  • Een op de tien inwoners is ernstig eenzaam.

Dat zijn duizenden Goesenaren die zich eenzaam voelen! De gevolgen van eenzaamheid op de gezondheid zijn ernstig. Zo kan het depressie veroorzaken, en heeft het een negatief effect op het immuunsysteem. Hierdoor ben je een stuk vatbaarder voor ziektes.

"Als Nieuw Goes willen we graag helpen bij het verminderen van eenzaamheid. Daarom hebben we het College opgeroepen om onze gemeente aan te laten sluiten bij de landelijke actie Eén Tegen Eenzaamheid. Dit actieprogramma is gericht op het verminderen van eenzaamheid onder ouderen," vertelt Steven Mareels, commissielid namens Nieuw Goes.

"Daarnaast willen we een lokale coalitie smeden om eenzaamheid onder de aandacht te brengen en samen eenzaamheid te bestrijden. In zo’n coalitie kunnen bijvoorbeeld sportverenigingen, wijkverenigingen en scholen zitten. Hierbij wil Nieuw Goes graag ook aandacht voor eenzaamheid onder volwassenen en jongeren, aangezien het probleem ook bij die groepen speelt maar vaak weinig aandacht krijgt."

Aan iedere Goesenaar die zich eenzaam voelt: je bent niet alleen in je eenzaamheid. Zoek zeker hulp (bijvoorbeeld bij je huisarts of SMWO) als deze gevoelens voor een lange tijd aan blijven houden!


Wilt u onze vragen lezen? Klik dan hieronder op het bestand:

Schriftelijke Vragen Eenzaamheid
.pdf
Download PDF • 220KB

Comments


bottom of page