top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Het Perspectief van Nieuw GoesTijdens de behandeling van de perspectiefbrief in de debatraad van 4 juli hebben we het college gevraagd om goed te letten op de gemeentelijke centen. Zeker met het dossier Omnium en de schuldpositie van onze gemeente in het achterhoofd. 

Ook hebben we aandacht gevraagd voor het tekort op jeugdzorg, wat in 2018 ruim één miljoen euro bedroeg. We moeten blijven inzetten op laagdrempele zorg en preventie, zoals het Tejo-huis. Daarnaast dient bestrijding van eenzaamheid bij alle Goesenaren hoog op het lijstje te staan. 


Goes groeit en dat is positief! Wel vraagt NG (in nieuwbouwwijken) aandacht voor betaalbare (sociale) starterswoningen om te huren en te kopen. We krijgen namelijk aanzienlijk wat signalen dat inwoners (met name jongeren) moeite hebben om aan een woning te komen. Ons raadslid Martijn Vermeulen is bijvoorbeeld ervaringsdeskundige als langdurig woningzoekende. Gelukkig heeft de wethouder aangeboden om met hem in gesprek te gaan over dit onderwerp! Martijn heeft deze uitnodiging vanzelfsprekend ter plekke geaccepteerd.

Eveneens hebben we het gehad over bewonersavonden en dan de manier waarop deze een tijdje geleden gehouden werden. Bij iedereen viel een persoonlijke uitnodiging op de deurmat. Graag zien wij deze bewonersavonden opnieuw ingevoerd worden.

Comments


bottom of page