top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Huurverhoging Gaat DoorEen paar weken geleden heeft Nieuw Goes een oproep gedaan aan het College om de geplande huurverhoging van dit jaar niet door te laten gaan, zowel bij Beveland Wonen als bij particuliere huurders. Veel lage inkomens worden nu dubbel geraakt, want de coronacrisis raakt de sectoren met de laagste lonen het hardst. Het College gaf als antwoord geen actie te gaan ondernemen tegen de huurverhoging. Beveland Wonen zou volgens het College voldoende doen.


Wij vinden een betalingsregeling echter niet voldoende. Door de goede financiële positie van Beveland Wonen is er ruimte voor uitstel terwijl investeringen door kunnen gaan. Daarom hebben we een motie ingediend om ervoor te zorgen dat het College alsnog actie gaat ondernemen tegen deze huurverhoging. Deze motie werd mede ingediend door de SP, maar de andere partijen stemden tegen.


Dit resultaat verraste ons nogal, aangezien eenzelfde soort motie in de Tweede Kamer door veel partijen werd gesteund. Partijen die nu in Goes tegen het uitstellen van deze huurverhoging stemmen.


We willen niet dat huurders hierdoor met lege handen (en portemonnee) komen te staan. Daarom gaat Nieuw Goes graag in gesprek met andere partijen om te komen tot alternatieve maatregelen. We willen op die manier voorkomen dat huurders in de problemen gaan komen.

Comments


bottom of page