top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Maak kennis met: Marian van Wilgenburg

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023Mijn naam is Marian van Wilgenburg, 55 jaar en woonachtig in Wolphaartsdijk.


Het grootste deel van mijn leven ben ik werkzaam geweest in de horeca als ondernemer en ook voor een baas. Helaas is het lijf op: ik ben afgekeurd. Hele dagen thuis zitten is echter niets voor mij! Ik heb gelukkig het perfecte werk voor mezelf gevonden: sleutelbeheer voor particuliere vakantiewoningen. Het is heel leuk werk en mensen zijn altijd vrolijk (behalve als het veel regent šŸ˜‰). Ik ontvang de gasten, geef uitleg, regel reparaties als er iets kapotgaat, maak schoon, en zwaai de gasten weer uit. Ook ben ik werkzaam bij Saar aan Huis: 2 middagen in de week ga ik met een cliĆ«nt de stad in om koffie te drinken of iets te eten, of we gaan toeren met de auto door Zeeland. Heel gezellig! Verder ben ik aspirant bestuurslid van de Dorpsvereniging Wolphaartsdijk. Hierdoor weet ik goed wat er in het dorp leeft.


Ik ben via Nellie in aanraking gekomen met NG en dat contact werd intensiever door alles wat er is gebeurd bij Camping de Veerhoeve. Dat vond ik zo erg! Het team van NG heeft gevraagd of ik bij de fractie wilde komen. In eerste instantie had ik zoiets van ā€wat kan ik daar nu betekenen?ā€ Die teamleden zijn slim, hebben allemaal hun expertise, dus wat kan ik daar zelf aan bijdragen? Maar ik heb mijn draai gevonden!


Zo was bijverdienen in de bijstand voor bepaalde groepen een initiatief uit mijn koker. Ze zeggen dat een bijstandsuitkering een tijdelijk vangnet is, maar voor sommige mensen is dat helaas niet het geval. Chronisch zieken komen bijvoorbeeld vrijwel nooit uit de bijstand, en degenen die toch een klein baantje hebben, zodat ze toch nog kunnen meedoen, moeten al hun verdiensten inleveren. De motie om voor bepaalde groepen bijverdienen in de bijstand mogelijk te maken is unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Daar ben ik toch een beetje trots op!


De motie om voor bepaalde groepen bijverdienen in de bijstand mogelijk te maken is unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Daar ben ik toch een beetje trots op!

Er is nog genoeg te doen de komende jaren. Zo vind ik het belangrijk dat de toeristenbelasting wordt gebruikt om te investeren in de plekken waar deze belasting wordt verdiend. Zo zou ik graag zien dat De Schelphoek wordt opgeknapt en gezelliger wordt gemaakt. Daarnaast vind ik dat de huizen in de dorpen zoveel mogelijk voor vaste bewoning moeten zijn, en niet als vakantiewoning worden gebruikt. Zo voorkomen we dat huizen in de dorpen een flink deel van het jaar leeg staan, wat de leefbaarheid niet ten goede zou komen. Er moet daarnaast echt dringend wat aan de verkeersveiligheid van de Aardebollewegroute en de Veerweg gedaan worden. Ook moet de gemeente haar inwoners meer betrekken bij plannen en beter luisteren naar wat inwoners willen. Een gemeentelijk referendum zou dan ook een aanwinst zijn!


Stem op Nieuw Goes en maak lokaal het grootst!

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw Goes stapt uit de coalitie

Beste lezer, Na uitvoerig onderling beraad is de fractie van Nieuw Goes unaniem tot de conclusie gekomen dat wij per direct uit de coalitie stappen. In de navolgende alineaā€™s zullen wij dit besluit to

Comments


bottom of page