top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

NG stelt vragen over DiftarNieuw Goes hoort geregeld klachten over het Diftar-systeem, dat sinds 1 januari 2019 is ingevoerd in de gemeente Goes. Met dit Diftar-systeem betaalt u naast het basistarief een variabel tarief, wat afhankelijk is van het aantal keer dat u restafval aanbiedt.


Een van de problemen komt voor bij inwoners van appartementen en de binnenstad. Zij betalen per keer dat ze afval in een container gooien, die te openen is met een gebruikerspas. We horen echter geregeld dat deze containers niet altijd openen wanneer de gebruikerspas wordt gebruikt, waardoor de zorg bestaat dat er te veel zal worden afgerekend (dat er meer afval wordt geregistreerd dan dat er daadwerkelijk is aangeboden). Hierdoor betalen sommige inwoners mogelijk te veel afvalstoffenheffing.


Daarnaast hebben we meerdere klachten gehoord over vastgevroren knoppen van de containers voor plastic afval. Wanneer het heeft geregend en daarna gaat vriezen, gaan containers met een drukknop niet meer open. Hierdoor kan er geen afval worden weggegooid. Tot slot hebben we signalen binnengekregen dat tags van kliko’s afvallen of worden gestolen, wat grote hinder veroorzaakt.


Nieuw Goes heeft deze problemen aangekaart bij het College, en we hopen dat deze problemen snel aangepakt gaan worden.

Comments


bottom of page