top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

NG wil woningnood aanpakken7.043


Dat is het aantal woningzoekenden uit 2017 in De Bevelanden wat niet geslaagd is in het vinden van een sociale huurwoning. Slechts 2.411 woningzoekenden uit 2017 hebben wél een sociale huurwoning kunnen vinden. NG vindt het zorgwekkend dat 57% van de woningzoekenden (deze 7.043) zich hebben uitgeschreven, hun inschrijving niet hebben verlengd, gestopt zijn met zoeken of nog altijd zoeken.


De succesvolle woningzoekenden uit 2017 hebben gemiddeld gezien maar liefst 62 (!) maanden ingeschreven gestaan. Dat is meer dan 5 jaar ingeschreven staan voordat je de sleutel van een sociale huurwoning in handen hebt. Gemiddeld komen er dan ook 213 reacties op een vrijkomende eengezinswoning in Goes.


Tegelijkertijd is te zien dat veel nieuwe huurders in onze buurgemeenten gaan wonen. Zo kwam in Kapelle in 2017 bijna de helft van de nieuwe huurders uit Goes. In Goes kwam maar 16% van de huurders van buurgemeenten. Steeds meer mensen lijken dus uit te wijken naar andere gemeenten omdat ze geen woning kunnen vinden in Goes.


Al deze cijfers wijzen erop dat er sprake is van een woningnood in Goes. Naar aanleiding van deze zorgwekkende cijfers heeft Nieuw Goes dan ook een motie ingediend om een onafhankelijk onderzoeksbureau deze verontrustende cijfers te laten onderzoeken. Helaas heeft deze motie geen steun gekregen.


Al deze cijfers wijzen erop dat er sprake is van een woningnood in Goes.

Een andere motie die Nieuw Goes heeft ingediend gaat over het invoeren van flexwonen. Dit soort woningen kan snel worden gebouwd, aangepast en weer weggehaald, waardoor het tekort aan woningen snel kan worden aangepakt. Helaas werd de motie alleen door de VVD mede ingediend en door D66 gesteund, waardoor opnieuw geen meerderheid werd behaald.


Nieuw Goes gaat natuurlijk door met het benoemen van deze problemen en zal met voorstellen blijven komen om dit woningprobleem aan te pakken! NG vindt namelijk dat Goes een gemeente is waar iedereen, ongeacht inkomen, moet kunnen wonen en binnen een redelijke termijn een woning moet kunnen krijgen.

Comments


bottom of page