top of page

Omnium en het “zorgenkindje” Tropisch Bos

Er moet een oplossing komen voor het Omnium. Waarmee je kan stellen dat er problemen zijn met het Omnium, en dat is jammer.


Fractievoorzitter van Nieuw Goes, Vincent Mareels, noemt bijvoorbeeld het Tropisch Bos een “zorgenkindje”. En dat is nog vriendelijk uitgedrukt als je bedenkt dat dit Tropisch Bos de Goese belastingbetaler structureel veel geld kost. Het nu opheffen van dit bos zou zelf 3 miljoen kosten. Duur zorgenkindje.


Daarom ziet Nieuw Goes een oplossing in creatief ondernemerschap. Laat de gemeente in zee gaan met een ondernemer die van dit bos iets winstgevends kan maken, zodat het de Goesenaar in ieder geval geen geld meer kost. Daarom staat Nieuw Goes open voor commerciële activiteiten in het Tropisch Bos en willen we daar soepel mee omgaan.


Tegenover het idee voor een biomassacentrale bij het Omnium staat Nieuw Goes zeer kritisch: Biomassa kan voor ons alleen een optie zijn als er uitsluitend lokale brandstof wordt gebruikt, alle schadelijke stoffen worden afgevangen en er geen overlast ontstaat voor inwoners. Anders überhaupt geen biomassa wat betreft Nieuw Goes.


Met betrekking tot het splitsen van het Omnium, zodat het eigendom en beheer bij de gemeente komt en “exploitatie” bij het Omnium blijft, sluit Nieuw Goes zich aan bij de plannen van het college.


Zo staat Nieuw Goes voor een toekomstbestendig Omnium dat geen gat slaat in de begroting van de gemeente Goes.


Comments


bottom of page