top of page

Ook in Goes hoge gebouwen graag brandveilig

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2022

In november 2018 vroeg de minister van Binnenlandse Zaken aan alle gemeenten om een inventarisatie te maken van mogelijke risicopanden met betrekking tot brandveiligheid. Slechts iets meer dan de helft van de grote gemeenten in Nederland heeft aan dit verzoek voldaan, zo blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant.

Risicopanden zijn gebouwen met gevelbeplating van vijf verdiepingen en hoger waar kwetsbare mensen wonen, zoals ouderen of zieken, of gebouwen van zeven verdiepingen waar geslapen wordt, zoals flats en hotels.

Hoewel de minister heeft gevraagd aan de gemeenten om dit onderzoek zo snel mogelijk te uit te voeren, actie te ondernemen en de gemeenteraden zo snel mogelijk te informeren, heeft het college van Goes de afgelopen 2 jaar nog niets van zich laten horen met betrekking tot dit onderwerp.

Reden voor Nieuw Goes om het college kritisch te bevragen over de status van deze inventarisatie, en de inhoud van deze inventarisatie. Zoals: waarom is deze inventarisatie niet "zo snel mogelijk" gedaan, welke acties heeft het college ondernomen, en of er extra aandacht is besteed aan bijvoorbeeld vluchtwegen, brandmelders en aanleunwoningen?


Het college heeft 30 dagen de tijd om deze vragen te beantwoorden en de fractie van Nieuw Goes ziet deze antwoorden met belangstelling tegemoet.


Wilt u onze vragen lezen? Klik dan hieronder op het bestand:

Schriftelijke Vragen Brandveiligheid Hoge Gebouwen
.pdf
Download PDF • 199KB

Comments


bottom of page