top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

PolitiebezoekIn Goes is niet meer criminaliteit dan je zou mogen verwachten voor een gemeente van onze grootte. Dat is de belangrijkste conclusie die Nieuw Goes bij haar nuttige werkbezoek aan de politie van Goes heeft opgedaan. Volgens de politie is er weinig criminaliteit door de samenstelling van onze bevolking.


Cameratoezicht

Nieuw Goes is blij om te kunnen constateren dat er veel zaken goed gaan in Goes. Zo levert het cameratoezicht in en rondom de binnenstad veel op. Verdachten komen namelijk zelf hun verhaal vertellen bij de politie omdat ze weten dat ze op beeld staan.


Zichtbaarheid

De politie Goes spant zich daarnaast maximaal in om zo veel als mogelijk is contact te hebben met inwoners. De agenten moeten de ‘voelsprieten’ van de maatschappij zijn. De politie doet dit bijvoorbeeld door te werken met mobiele wijktafels, bijvoorbeeld midden op de Grote Markt of in de StationsHuiskamer. Waar de oudere generaties de agent nog echt op straat willen zien, zijn veel mensen van de jongere generatie tevreden als via sociale media met de politie gecommuniceerd kan worden.


Verwarde personen

In Goes hebben we een grote instelling voor de geestelijke gezondheidszorg. Mensen met een psychiatrisch verleden worden in wijken geplaatst, maar dit gaat niet altijd goed. Als de politie er dan bijkomt, is de situatie vaak al geëscaleerd. Mede door het beleid uit Den Haag is de politie in Goes veel tijd en energie kwijt aan verwarde personen. De politie zou daarom graag een wijkagent ‘Geestelijke GezondheidsZorg’ (GGZ) aan het korps zien worden toegevoegd die hier aandacht aan kan besteden.


AZC

Ook hebben we gevraagd of er sprake is van criminaliteit vanwege het AZC, aangezien dit in sommige gemeenten een punt van aandacht is. Als antwoord gaf de politie aan werk te hebben gehad vanwege het asielzoekerscentrum, onder andere door winkeldiefstallen. Tegenwoordig is er tweewekelijks overleg met het COA. De politie zit er dus dicht op.


Inbraken in binnenstad

Hoewel volgens Omroep Zeeland de meeste inbraken in 2018 in de binnenstad van Goes plaatsvonden, is er volgens de politie een daling in het aantal woninginbraken te zien. Dit geldt ook voor het totaal aan criminaliteit. De vraag is of dit door minder aangiften komt. Er is wel meer criminaliteit die niet direct waarneembaar is, zoals internetfraude.


Uw verhaal

Als vanzelfsprekend blijft Nieuw Goes de criminaliteitscijfers in onze gemeente goed in de gaten houden. Uw verhalen en ervaringen over veiligheid en de politie zijn daarom altijd welkom: nieuwgoes@mail.com

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw Goes stapt uit de coalitie

Beste lezer, Na uitvoerig onderling beraad is de fractie van Nieuw Goes unaniem tot de conclusie gekomen dat wij per direct uit de coalitie stappen. In de navolgende alinea’s zullen wij dit besluit to

Komentáře


bottom of page