top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Referendum invoeren in GoesHet is tijd om inwoners direct zeggenschap te geven over belangrijke onderwerpen! Nieuw Goes dient komende donderdag een motie in om te komen tot een referendum in onze gemeente. We geven het gemeentebestuur de opdracht om verschillende opties voor een referendumverordening uit te werken, waarna we als gemeenteraad kunnen kiezen tussen de verschillende opties. Hiermee lossen we opnieuw een verkiezingsbelofte in.


Hiermee lossen we opnieuw een verkiezingsbelofte in.

Met een gemeentelijk referendum kunnen inwoners, zodra er voldoende handtekeningen zijn verzameld, een referendum aanvragen. Ook kan de gemeenteraad zelf een referendum uitschrijven. Vervolgens organiseert de gemeente het referendum, bijvoorbeeld door te zorgen voor stemlocaties. Inwoners kunnen dan voor of tegen een bepaald voorstel stemmen, of bijvoorbeeld kiezen uit verschillende opties.


Nieuw Goes vindt het referendum een mooi middel om ook na de verkiezingen de mening van inwoners te kunnen horen. Ook zal dit de betrokkenheid van inwoners bij de lokale politiek vergroten en voor meer draagvlak voor het lokale beleid zorgen. Nieuw Goes wil er dan ook voor waken dat de uitslag van een referendum wordt overgenomen. Ongeveer 1 op de 3 gemeenten in Nederland heeft al een referendum. Het wordt tijd dat Goes zich daarbij aansluit!

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw Goes stapt uit de coalitie

Beste lezer, Na uitvoerig onderling beraad is de fractie van Nieuw Goes unaniem tot de conclusie gekomen dat wij per direct uit de coalitie stappen. In de navolgende alinea’s zullen wij dit besluit to

Comments


bottom of page