top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Stop de Huurverhoging

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2022Stop de geplande huurverhoging! Dat is onze oproep richting het College. We verzoeken het College om met Beveland Wonen af te spreken dat de geplande huurverhoging van 1 juli 2020 wordt uitgesteld tot ten minste 1 januari 2021. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis.


Een grote meerderheid van de Tweede kamer heeft een motie aangenomen waarbij de regering wordt verzocht “een moreel beroep te doen op woningcorporaties om de voorgenomen huurverhoging uit te stellen door de Coronacrisis.” 1 op de 10 woningcorporaties kiest er al voor om de huurverhoging van 1 juli vanwege de Coronacrisis uit te stellen naar bijvoorbeeld 1 januari 2021. Dit scheelt voor deze huurders 6 maanden aan huurverhoging.


Beveland Wonen heeft er echter voor gekozen om de huren gemiddeld met 2,6% te verhogen. Ze maken hiermee gebruik van de maximaal toegestane huurverhoging. Beveland Wonen zegt het geld hard nodig te hebben voor bijvoorbeeld duurzaamheid en onderhoud. Uit onderzoek van het Ministerie blijkt echter dat er voldoende extra investeringsruimte is, bovenop de al voorgenomen investeringen. Dit onderzoek laat zien dat de bestedingsruimte voor RWS en R&B Wonen bovengemiddeld hoog is. De recente fusie zou ook nog eens een besparing van minimaal 1 miljoen euro hebben opgeleverd. De financiële ruimte is er dus.


De Coronacrisis raakt werknemers met een laag salaris het hardst, blijkt uit onderzoek van het CBS. Het aantal WW-uitkeringen was in maart bovendien meer dan de helft hoger dan in maart vorig jaar. Volgens het Nibud heeft een kwart van de huurders zulke hoge woonlasten, dat zij moeten besparen op basisuitgaven als voeding. Het water staat veel huurders aan de lippen. Zeker nu.


Nieuw Goes vindt dan ook dat Beveland Wonen de huurverhoging uit moet stellen tot ten minste 1 januari 2021. We hopen dat het College onze oproep steunt!Wilt u onze vragen lezen? Klik dan op het bestand hieronder:

Schriftelijke Vragen Uitstellen Huurverhoging Door Coronacrisis
.pdf
Download PDF • 248KB

Comentarios


bottom of page