top of page

Taakstraf & Zwerfafval Opruimen = 2 vliegen in 1 klap



Als een jongere een strafbaar feit heeft begaan, zijn er drie straffen mogelijk: gevangenisstraf, een boete of een taakstraf. Taakstraffen kunnen jongeren helpen om weer op het rechte pad te komen. Ook leveren taakstraffen een bijdrage aan de Goese samenleving, bijvoorbeeld wanneer bij het uitvoeren van de taakstraf de zelf veroorzaakte schade moet worden hersteld.


Het probleem is dat er in Goes te weinig taakstrafplekken zijn. Nieuw Goes heeft het college daarom verzocht om werk te maken van meer taakstrafplekken. Na enig aandringen zegde het college toe om nader naar dit probleem te gaan kijken.


Zwerfafval

Een buurthuis of kinderboerderij zijn de bekende voorbeelden van waar taakstraffen worden uitgevoerd. Daarnaast zou Nieuw Goes graag zien dat jongeren met een taakstraf zwerfafval gaan opruimen. Zwerfafval is namelijk een groeiend probleem. Hierdoor dragen taakstraffen bij aan een schonere leefomgeving en gezonder milieu.


Individuele begeleiding

Het is belangrijk dat taakstraffen individueel worden begeleid, omdat deze het meeste effect hebben. Door het tekort aan taakstrafbegeleiders worden veel taakstraffen nu in groepsverband uitgevoerd. De Raad voor de Kinderbescherming vraagt gemeenten om meer begeleiders te leveren. Nieuw Goes steunt deze oproep zodat zoveel mogelijk jongeren tijdig terug op het rechte pad worden gebracht.


Comments


bottom of page