top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Zorgen Over Camperpark Wolphaartsdijk

Bijgewerkt op: 25 apr. 2019Afgelopen dinsdag vond de tweede informatieavond plaats voor de recreatievisie voor Wolphaartsdijk, waarbij opnieuw honderden inwoners zijn gekomen. Er blijken veel zorgen te zijn!

Het camperpark wat op de huidige parkeerplaats in de Schelphoek zou moeten komen, stuit op de meeste weerstand. Er zijn zorgen over de toename van het verkeer en milieuvervuiling. Daarnaast zouden natuur en recreatiemogelijkheden bij de Schelphoek moeten verdwijnen om de verloren parkeerplaatsen te compenseren. Ook zijn er zorgen over lichtvervuiling.


Nieuw Goes deelt deze zorgen, zeker omdat in- en uitrijden 18 uur per dag mogelijk wordt. Volgens de initiatiefnemers blijft de gemiddelde gast één of twee nachten. Dat wordt met de huidige infrastructuur dus een aan- en afrijden van campers door en langs het dorp. Dat zou de leefbaarheid van Wolphaartsdijk ernstig aan kunnen tasten!


De andere twee plannen (dijklodges en appartementen) lijken op meer draagvlak te kunnen rekenen. Veel inwoners gaven aan het pl

an van de dijklodges goed doordacht te vinden. De suggestie van een inwoner om het zwembad bij de appartementen ook toegankelijk te maken voor senioren uit het dorp werd positief ontvangen door de architect.


De recreatievisie komt waarschijnlijk in juni in de gemeenteraad. Nieuw Goes houdt u op de hoogte. Wilt u iets kwijt over deze plannen? Mail dan naar onno.vd.velde@outlook.com


Foto: Marcelle Davidse

Comments


bottom of page