top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Maak kennis met: Martijn Vermeulen

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023


Mijn naam is Martijn Vermeulen en met mijn leeftijd van 27 jaar ben ik het jongste raadslid van onze gemeente. Ik ben geboren in Goes en opgegroeid in een arbeidersgezin. Nu woon ik samen met mijn vriendin in Goes-Oost. Vanaf VMBO-T op het Goese Lyceum ben ik opgeklommen naar de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar heb ik een master in Geschiedenis behaald, gericht op de maatschappij en internationale relaties. Afgelopen jaren heb ik in verschillende gemeenten gewerkt als archief- en informatiemedewerker, waarbij ik veel verschillende informatiesystemen heb gezien en op orde heb gesteld. Mijn hobby’s zijn lezen, miniaturen schilderen en dagjes erop uitgaan. Ook ben ik een liefhebber van uiteenlopende muziekstijlen. Zelf speel ik accordeon. Daarnaast doe ik aan re-enactment: een hobby waarbij je de geschiedenis in het echt uitbeeldt op georganiseerde evenementen.


Ik heb me bij Nieuw Goes aangesloten en de partij helpen opbouwen omdat ik voor de belangen van inwoners wil opkomen. Gemeentepolitiek heeft veel invloed op het dagelijkse leven: van de inrichting van uw straat tot aan uitkeringen en dagelijkse zorg. Het is politiek die dicht bij de mens staat, en dat maakt het erg leuk. Ook wil ik ervoor zorgen dat u zelf meer kunt opkomen voor uw belangen door u meer inspraak te geven in het lokale beleid. Niet achteraf overvallen worden, maar meegenomen worden in plannen. Dat is ook waar Nieuw Goes voor staat: een nuchtere en lokale politiek met meer zeggenschap voor inwoners. Daarom stel ik mij verkiesbaar voor deze prachtige lokale partij.


Ik maak mij grote zorgen over de bezuinigingen in de zorg. Mensen moeten bijvoorbeeld steeds langer wachten tot ze überhaupt zorg krijgen. Voor zorgpersoneel is de werkdruk erg hoog. Het systeem wat is opgelegd door de landelijke overheid schiet duidelijk tekort. De menselijke maat is soms ver te zoeken. Ik hoor schrijnende verhalen van mensen die nog maar 1 keer per week geholpen worden om te douchen. Dat kan zo niet langer!


Ik maak mij grote zorgen over de bezuinigingen in de zorg.

Ook dierenwelzijn vind ik belangrijk. Als ik de afgelopen 4 jaar dierenwelzijn aanhaalde in de gemeenteraad werd hier soms wat lacherig over gedaan. Meer aandacht voor dierenwelzijn hoeft echter niet ten koste te gaan van andere onderwerpen. Het is belangrijk dat de gemeente Goes aandacht heeft voor dieren. Zo moeten we ervoor zorgen dat we een bijvriendelijke gemeente worden en er meer losloopveldjes voor honden komen.


Daarnaast zie ik kansen op het gebied van toerisme en economie. We hebben veel evenementen en een mooie winkelstad, maar de rijke lokale geschiedenis wordt nog niet genoeg benut. Er zou meer aandacht moeten komen voor vaste culturele bezienswaardigheden zoals Museum de Bevelanden en de stoomtrein. Ook zie ik grote kansen in ons plan voor een Ganzenroute waarmee inwoners en toeristen op een leuke manier meer leren over onze lokale geschiedenis.

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw Goes stapt uit de coalitie

Beste lezer, Na uitvoerig onderling beraad is de fractie van Nieuw Goes unaniem tot de conclusie gekomen dat wij per direct uit de coalitie stappen. In de navolgende alinea’s zullen wij dit besluit to

Comments


bottom of page