top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Maak kennis met: Piet Bal

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023


Beste mensen, mijn naam is Piet Bal, 63 jaar jong, geboren en getogen in Wilhelminadorp. Gehuwd met Lian, vader, en daarnaast trotse opa van Amelie, onze kleindochter van bijna een jaar oud.


Opgegroeid in de Wilhelminapolder tussen de peeën en petatten. Genietend van het buitenleven was een keuze voor de landbouwschool in Goes (aan het Ravelijn de Groene Jager) snel gemaakt. Na mijn schooltijd ben ik gaan werken bij de CZAV aan het benzinestation van OK op het Stationsplein in Goes. Na enkele leerzame jaren daar ben ik gaan werken bij Meijer (tegenwoordig LambWestonMeijer) in Kruiningen. Nu al ruim 35 jaar.


Politiek heeft altijd mijn interesse gehad, echter heb ik mij nooit echt verbonden gevoeld aan landelijke partijen. Ik ben wel al jaren actief voor de samenleving, o.a. als vicevoorzitter van de Kloetingse dorpsraad, mijn huidige woonplaats, en in het verleden was ik bestuurslid van de Kloetingse Oranjevereniging. Hiernaast ben ik 12,5 jaar actief geweest als kringvoorzitter van de KNZB Kring Zeeland (zwem en waterpolo) en lid van de Bondsraad van de KNZB. Binnen mijn werkkring ben ik ook actief geweest in de personeelsvertegenwoordiging.


Nieuw Goes kwam op mijn pad en ik voelde mij direct thuis bij deze club: lokaal mensen kunnen helpen, aandacht voor wat groeit en bloeit, behoud van normen en waarden, maar ook vernieuwend en allesbehalve achteroverleunend! Een dynamisch team trok mij over de streep, en nu ben ik al ruim twee jaar actief voor de partij.


Nieuw Goes kwam op mijn pad en ik voelde mij direct thuis bij deze club

Mijn interesses om u te vertegenwoordigen liggen breed. Ik ben iemand die bijvoorbeeld de dorpsraden en wijkraden wil ondersteunen met alles wat er speelt voor deze groepen. Kennis hierover is aanwezig als lid van het zogeheten ‘dorpenplatform’. Een ander belangrijk punt vind ik het economische leven in de buitengebieden, denk aan agrarische ondernemers, maar ook aan niet-agrarische bedrijven en instellingen die gebruikmaken van de groene ruimte.


Stem 16 maart op Nieuw Goes, en maak lokaal het grootst!

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw Goes stapt uit de coalitie

Beste lezer, Na uitvoerig onderling beraad is de fractie van Nieuw Goes unaniem tot de conclusie gekomen dat wij per direct uit de coalitie stappen. In de navolgende alinea’s zullen wij dit besluit to

Comments


bottom of page