top of page
  • Foto van schrijverSteven Mareels

Maak kennis met: Thijs Wassink

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023Mijn naam is Thijs Wassink en ik ben 27 jaar oud. Ik ben commissielid voor Nieuw Goes. Ondanks dat ik in Zwolle (en dus niet in Goes) ben geboren voel ik mij een echte Goesenaar en Zeeuw. Mijn middelbareschooltijd heb ik met veel plezier doorgebracht op het Ostrea Lyceum. Ik ontdekte in deze tijd mijn passie voor muziek en gitaar spelen. Na de middelbare school heb ik daarom gekozen voor een tussenjaar op een muziekschool in Soesterberg. Dit was een geweldig jaar, maar het was heerlijk om weer thuis te komen in Goes. Na het tussenjaar heb ik gewerkt bij de V&D. Wat een leuke tijd was dat! Sommige mensen die dit bericht lezen herkennen mij wellicht nog van de V&D-periode.


Omdat ik een hart voor de zorg heb, had ik besloten om Social Work aan de HZ te studeren. In dat studiejaar werd de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) ingevoerd, die enkele zorgtaken van de Rijksoverheid overhevelde naar gemeenten, maar wel met minder budget. De argumentatie vanuit de Rijksoverheid was dat ‘Gemeenten de zorg efficiënter kunnen inrichten dan het Rijk’. Leuke uitleg, maar in mijn ogen gewoon een bezuiniging. Het deed (en doet) mij veel dat door deze bezuiniging de zorg een puzzel is geworden in plaats van een taak. Het raakt me dan ook dat er is besloten om een verhuisplicht in te voeren en te bezuinigen op huishoudelijke hulp in onze gemeente! Na het behalen van mijn propedeuse heb ik de overstap gemaakt naar Bedrijfskunde - Management, Economie en Recht (MER). Mijn droom is om de zorg te verbeteren door wat ik bij Social Work heb geleerd te combineren met Bedrijfskunde-MER.


Het deed (en doet) mij veel dat door deze bezuiniging de zorg een puzzel is geworden in plaats van een taak.

Toen ik in 2016 actief werd voor Nieuw Goes kwam die droom eerder in vervulling dan verwacht. Ik heb me aangesloten bij Nieuw Goes omdat de unieke visie van NG mij enorm aanspreekt: we denken in oplossingen en niet in ideologieën. Dit kan omdat wij volledig onafhankelijk zijn van een landelijke partij. Het is een dankbare taak om ons op deze manier voor u in te zetten!


Wellicht herkent u mij ook als gids van de rode Amerikaanse Zomerbus, die een aantal jaren door onze mooie gemeente en provincie heeft gereden. Tijdens deze bijbaan (de leukste die ik ooit heb gehad), vond ik het fantastisch om te zien dat er zóveel mensen genieten van onze mooie stad en gemeente. Daarom vind ik het belangrijk dat de binnenstad levendig blijft, zodat iedereen kan blijven genieten van de Goese gezelligheid!


Ik zet mij weer met veel passie voor u in tijdens de aankomende 4 jaar!

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw Goes stapt uit de coalitie

Beste lezer, Na uitvoerig onderling beraad is de fractie van Nieuw Goes unaniem tot de conclusie gekomen dat wij per direct uit de coalitie stappen. In de navolgende alinea’s zullen wij dit besluit to

Comments


bottom of page